Bewonersborrel in Hoge Hout Haarlem

Donderdag 2 juli jl. had de recreatiecommissie van gebouw De Hoge Hout (de hoogste flat in de omgeving van het Mariaterrein) een bewonersborrel georganiseerd. Omdat wij als redactie van Wijkkrant Welgelegen en als leden van de commissie Onderlinge Betrokkenheid graag de vinger aan de bewonerspols willen houden, had de commissie ons daar ook voor uitgenodigd.
IMG_0181De borrel vond plaats in de recreatieruimte op de eerste verdieping van het statige gebouw. Flink wat bewoners hadden zich gemeld en al gauw ontstond er een levendige discussie over wonen in Haarlem, in de buurt, de wijkkrant en het leven in het algemeen.
De commissie had gezorgd voor lekkere dranken en smakelijke snackjes. En zowaar kwam er nog een ijsje aan te pas. Heerlijk op deze warme zomeravond.

IMG_0184De commissie heeft nog meer activiteiten in petto, waar de wijkkrant indien mogelijk graag bij aanwezig wil zijn.

IMG_0186De recreatieruimte kan (na overleg met het beheer) door elk van de bewoners gebruikt worden voor allerlei bijeenkomsten. Er staat een grote vergadertafel en in de kasten staan allerlei nuttige naslagwerken over onze mooie stad. We begrepen inmiddels dat deze ruimte veelvuldig in gebruik is bij de bewoners.

Ach, had onze eigen flat ook maar zo’n mooie gemeenschappelijke ruimte …

Tekst en foto’s: Annemarie Broek en Jan Dekker