Brief gemeente Haarlem aan Wijkraad Welgelegen over parkeren

De gemeente geeft aan de resultaten van de Parkeerenquête in goede orde ontvangen te hebben, maar daar niks mee te doen. Sterker, het lijkt alsof er geen Uitwerkingsplan en Draagvlakonderzoek komt zoals vermeld in de Parkeervisie 2013 en dat de gemeente al besloten heeft fiscaal parkeren in te voeren voor alle gebieden waar nu belanghebbendenparkeren geldt. Voor de bewoners van de Mariastichting zegt men niks te kunnen betekenen.

Download: Brief van gemeente Haarlen over verandering parkeerregime

1. lm de graaff zegt:

MH
    Vorige week op de jaarvergadering met stijgende verbazing aangehoord hoe de Gemeente Haarlem omgaat met de problematiek parkeren in m.n. onze wijk. Heb me (wat laat wellicht) verdiept in de gang van zaken en alle stukken hieromtrent gelezen. Doet me enigszins terugdenken aan de actie van de gemeente van enkele jaren geleden om de papieren bezoekersschijf af te schaffen en digitaal te maken. Zelfs onze burgemeester was daar een fervent voorstander ‘het diende het gemak van de gebruikers’! Zoals ik in de vergadering al opmerkte lijkt het zinvol om gezamenlijk op te trekken met andere wijkraden waar belanghebbenden parkeren (nog) bestaat. Wellicht kan hierdoor dit onzalige plan, dat al voor de zomer geëffectueerd moet worden en totaal geen draagvlak heeft bij de bewoners, op zijn minst bijgestuurd worden!
    Ook misschien zinvol om Haarlems Dagblad verslaggever Henk Geist (h.geist@hollandmediacombinatie.nl) die dit item voor de krant beschrijft, een achtergrond verhaal te laten maken! Vooral met oog op de specifieke problemen in onze wijk.
    met vriendelijke groet Leo M de Graaff, Voorhelmstraat.

• Jesse Andriese zegt:

Leo, Ik ben het helemaal met je eens. Het lijkt me vooral belangrijk om met andere wijkraden op te trekken om een krachtige stem te vormen tegen de door ons gekozen gemeente.

Vr. groet,

J.J.L. Andriese