Buitenrustbruggen doen het weer!

Vanaf september 2016 is er met man en macht gewerkt aan de renovatie van de Buitenrustbruggen. De oude bruggen dateerden uit 1965 en waren, gezien de intensieve verkeersstromen van en naar de stad, hard aan vervanging toe. De gemeente had dit project in handen gegeven van de firma Dura Vermeer, die al vaker zo’n omvangrijk werk tot een goed einde had gebracht.
De Rustenburgerlaan was al die tijd slechts toegankelijk voor de bussen van Connexxion; het overige gemotoriseerde verkeer werd omgeleid door de Kamperlaan. Gedurende een aantal weekends waren de bruggen buiten dienst gesteld voor zowel het rijdende als het varende verkeer.
Met de overlast voor het verkeer is het achteraf allemaal nog wel meegevallen; alleen de omwonenden hadden het af en toe best moeilijk door het bouwlawaai. Maar gelukkig is alles nu achter de rug.

Wethouder Cora-Yfke Sikkema

Na een korte toespraak van wethouder Cora-Yfke Sikkema, waarin de verkeersregelaars terecht werden geprezen die in barre omstandigheden hun werk moesten doen, was het tijd voor de officiële opening van de bruggen. Daartoe werd het rijdend verkeer geheel stopgezet zodat de bruggen naar boven konden.

Het wachten was op een boot van de Havendienst die met het onder de bruggen door varen de feitelijke opening tot stand bracht.

Daarna was er voor de aanwezigen, ongeveer zeventig in getal, een heerlijke kop koffie met een ludiek open-de-brug-gebakje.

 

Heerlijke open-de-brug gebakjes                                    (Foto’s Jan Dekker)

Alle uitvoerenden kunnen met tevredenheid terugkijken op een geslaagde operatie.En onze stad is twee mooie degelijke bruggen rijker.

Annemarie Broek