De DIS is NU geopend

Simone Memel, conservator van paviljoen Welgelegen, haalde, samen met conservator Dreef-exposities Willemijn Faber, de reizende expositie DIS naar het Provinciehuis. Op basis van een gedicht van Jan Pierre Rawie werden er opdrachten verstrekt aan oudere en jongere kunstenaars. De start was in het Atrium in Den Haag, maar de tentoonstelling reisde door naar Haarlem, alwaar zij tot 17 oktober te zien zal zijn in Paviljoen Welgelegen. Maar DIS is ook zelf doen. Zie de site www.expo-DIS voor het totale programma.
Na Haarlem reist de expo door naar verschillende andere steden in ons land. In elke stad zal iets aan de tentoonstelling toegevoegd worden.

Jaquline Meijer (Foto Jan Dekker)
Jaquline Meijer (Foto Jan Dekker)

De tentoonstelling wordt omringd door tal van evenementen: een expositie van amateurkunstenaars in het Jan en Piet Museum (u kunt zich daarvoor opgeven), een workshop High Tea Poetry, een talkshow onder leiding van Renate Dorrestein… allemaal activiteiten waar je als mens heel blij van kan worden!

De opening werd ingeleid door Mw. Jacqueline Meijer, verbonden aan het Atrium in Den Haag; daarna vond de officiële opening plaats door de directie van het Jan en Piet Museum in Haarlem. Deze directie had op geheel eigen wijze de inhoud van het gedicht vorm gegeven, tot grote hilariteit van de aanwezigen. Hopelijk is de video-opname van deze happening nog eens terug te zien.

Directie van Jan & Pietmuseum aan de DIS (foto Jan Dekker)
Directie van Jan en Piet Museum aan de DIS (foto Jan Dekker)

Daarna was het tijd voor het officieuze gedeelte. Begeleid door heerlijke hapjes er drankjes werd het nog tot laat erg gezellig in het paviljoen. Zelfs de tuindeuren waren open, zodat de aanwezigen het beeld van de Laocoön-groep eens van dichtbij konden bekijken.
Annemarie Broek

Met een hapje en een drankje de expositie bekijken (Foto Jan Dekker)
Met een hapje en een drankje de expositie bekijken (Foto Jan Dekker)

Meer informatie over deze reizende expo met begeleidende activiteiten vindt u op www.expo-dis.nl.
De High Tea Poetry vindt plaats op 27 september bij Staal op de Gedempte Oude Gracht te Haarlem: info@staalhaarlem.nl.
Wie als amateurschilder mee wil doen aan de expo op 5 en 6 september in het Jan en Piet Museum, neme ook contact op via www.expo-dis.nl.