Historische match op de Koekamp

Ter gelegenheid van de 150ste geboortedag van allround sportman Pim Mulier organiseerde Societé Pim Mulier op 22 augustus 2015 een historische voetbalwedstrijd tussen de Koninklijke HFC en EDO, die plaatsvond op de Koekamp. Het had destijds nogal wat moeite gekost de Koekamp – beter bekend als ons Frederikspark – in gebruik te nemen als voetbalveld, maar in 1886 was het dan eindelijk zo ver.

In de ochtenduren kregen voetbaljunioren de kans allerlei aspecten van het voetbal aan den lijve te ondervinden, maar om 15,00 uur vond de aftrap plaats van de historische voetbalwedstrijd. Daartoe was een groot aantal oud-spelers bijeengeroepen, die allen hun beste beentje moesten voorzetten. Het spel werd gespeeld volgens de regels van die tijd, wat bij de toeschouwers soms tot verwarring leidde.

IMG_0103De voetballers traden op in historisch tenue. Maar ook een groot aantal toeschouwers was, met dank aan Theatergroep Eglentier, in historische kleding gehuld. Dit verhoogde de sfeer rond het veld.

IMG_0028Redelijk voorspelbaar (vonden wij tenminste) eindigde de wedstrijd in een 1 – 1 eindstand, zodat niemand teleurgesteld huiswaarts hoefde te keren.

IMG_0167Na de officiële afsluiting van de wedstrijd was er volop gelegenheid het gelijkspel te vieren met drankjes en hapjes. De mannen van het Adam Spoor trio zorgden voor een passende muzikale afsluiting.

Annemarie Broek en Jan Dekker

De spelers van theatergroep Eglentier
Scheidsrechter Ruud Bossen
Drie lieftallige toechouwers