Jaarvergadering Wijkraad Welgelegen op vrijdag 6 april 2018

De jaarvergadering wordt gehouden op 6 april 2018. Aanvang 19.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur Informele borrel na afloop. Plaats: Hart, Kleine Houtweg 18. We behandelen o.a. de volgende vier onderwerpen:

De Vierhoek
De voorgenomen herinrichting van het in de volksmond genoemde ALDI-terrein tussen de Tempeliersstraat en de Raamsingel is weer een stap verder. Het stedenbouw- kundig plan is door de gemeentelijke commissie ontwikkeling positief ontvangen. We worden bijgepraat over de voortgang van ‘De Vierhoek’ door de architecten van HBB.

Herinrichting Houtplein
De eerste gesprekken over de herinrichting van het gebied Houtplein en omgeving zijn gevoerd. De wijkraad heeft een aantal randvoorwaarden opgesteld waaraan de nieuwe omgeving zou moeten voldoen. We gaan dat presenteren en zijn benieuwd naar je reactie.

Verkeer en overlast van busverkeer
Gekscherend wordt onze wijk aangeduid als ‘Verkeers- plein Welgelegen’. Meer auto’s en meer bussen beïnvloe- den ons woon- en leefklimaat. Maar de bussen zorgen ook voor reisgemak. Laat je bijpraten over deze lastige materie en praat mee over oplossingsrichtingen.

De Dreef
De afgelopen tijd is de Dreef meer dan ooit in het nieuws geweest. Asfalt of klinkers? De gemoederen liepen hoog op. Haarlemmer en historicus Chris Brunner geeft ons een bespiegeling over dit veelbesproken stukje van onze wijk